Programoversigt

SVT1 SVT2 TV4

Læs mere

Fjälbackamorden af Camilla Läckberg

 

Se videoklip

Wallander

 

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og konkurrencer direkte i indboksen. Du hører fra os ca. hver 14. dag.SVT / Arne Dahl, De största vatten. Foto: Johan Paulin.
Svenske krimier er førende i verden. Fra slutningen af 1940’erne med Maria Lang og Stig Trenter – og til 1960’ernes politiske og samfundskritiske Sjöval og Wahlöö. Senere kom Jan Guillios serie “Hamilton” – og siden 1990’erne har der været en sand eksplosion af fantastiske svenske krimier.

Henning Mankells “Wallander”-serie er enestående, og hvad med Liza Marklunds serie om tvjournalisten Annika Bengtzon? Eller hvis vi nu siger ”Mænd der hader kvinder” og ”Pigen der legede med ilden” – Stig Larssons Millennium-trilogi?

Bestsellerne kommer fra Sverige, og det gør de bedste krimiserier også. Det er bare om at nyde tiden i selskab med Kurt Wallander og de andre, når retfærdigheden sejrer på svensk tv.

Med hilsen fra Beck og Wallander

Filmatiseringerne af de svenske bestsellere står ikke tilbage i kvalitet, og Maj Sjöwall og Per Wahlöös kommissær Martin Beck lever videre i en af de mest populære serier på tv – med den evigt bekymrede Peter Haber i hovedrollen og Mikael Persbrandt som den hårdtslående Gunvald Larsson.

Serierne med Kurt Wallander – og den benhårde kvindelige politiefterforsker Höök – er kendte og elskede, og senest er den eftertænksomme kommissær Winter dukket op på skærmen med flere forbrydelser.

Camilla Läckberg og Liza Marklund har deres egne serier på SVT. Marklunds seneste krimier er på vej – og der er nye afsnit i Läckbergs ”Fjällbackamorden”. Fra finansverdenen og Stockholm til den yderste provins – den svenske krimi lukker realismen ind – og kriminalkommissær Jenny Hultin håndplukker politifolk fra hele Sverige i ”A-Gruppen”, der skal fange morderen i serien ”Arne Dahl” på STV1.